View Single Post
Old 03-31-2017, 04:19 PM
  # 97 (permalink)  
Kaneda8888
Member
 
Kaneda8888's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Strailya
Posts: 8,025
Originally Posted by Kris47 View Post
kaurapuuro with fresh blueberries. My oatmeal is never sad! lol.

Enjoy some reading, Kaneda. I've been on a reading frenzy lately, too.
I looked up Kaurapuuro:

Kaurapuuro on puuro, jota nautitaan yleensä aamiaiseksi. Sitä syödään etenkin Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä, Skotlannissa ja Irlannissa. Puuro on mielletty ainakin Venäjällä alkuperältään skotlantilaiseksi.[1]

Puuro keitetään kaurahiutaleista joko maitoon tai veteen. Puuron lisukkeena voidaan tarjota maitoa, marjoja, voisilmä, sokeria, juustoa, Irlannissa perinteisesti myös siirappia, tai Skotlannissa jopa viskiälähde?.

Puurosta tulee maittavinta kun se haudutetaan hitaasti miedolla lämmöllä. Jos puuroa hämmennetään voimakkaasti keittämisen aikana, sen tärkkelykset muodostavat pitkiä ketjuja (sama ilmiö kuin taikinan sitko) ja puurosta tulee venyvää liisteriä. Myös puuron nesteen lämpötilalla on merkitystä. Mikäli hiutaleet lisätään kiehuvaan nesteeseen, ne jäävät irtonaisemmiksi. Kylmään nesteeseen lisättynä ne liisteröityvät enemmän.

Kaurapuuro on tunnettu terveysvaikutuksistaan, sillä sen perusraaka-aineessa kaurassa on runsaasti hyvälaatuista rasvaa ja kuituja. Kaurapuurolla on myös kolesterolia alentava vaikutus kauran sisältämän beetaglukaanin takia. Yhdessä kaurapuuroannoksessa on noin kolmasosa suositellusta beetaglukaanitarpeesta.

Ummmm.....ok
Kaneda8888 is offline